Vibæk Sø - Bramminginfo

Gå til indhold

Vibæk Sø


Den gamle grusgrav er en naturperle. Da grusgraven blev anlagt, brugte man dampdrevet lokomobil som trækkraft til tipvognene, hvori man skovlede sand og grus. Ind gennem skoven var der anlagt minijernbanespor, som nu er gemt under rødder og mos i skovbunden. Der blev leveret sand og grus til vejbyggerier.
Der er mange stier rundt i skoven. Mountainbikeryttere benytter skoven til træning. Inde i skoven finder man skrænter, kløfter og mange gode klatretræer. Der er også en del rævegrave i skoven.
Søen i grusgraven er meget dyb, og man skal derfor passe på. I bunden af søen er der kolde kilder. Badning er ikke tilladt.

Som et levn fra istidernes dække af Danmark ses bakkeøerne. At bakkeøernes "indmad" også kan bestå af tykke lag af velsorteret sand kan smukkest iagttages ved denne grusgravsø.
Især om sommeren er den nedlagte grusgrav et yndet udflugtsmål. Man kan ligge og nyde solen i det af naturen fint sorterede sand.
Grusgraven

Hvornår grusgraven egentlig blev anlagt vides ikke, men da Ib Pedersen satte sin ejendom til salg i 1919 var der allerede etableret en grusgrav.
Ejendommen blev overtaget af Kristian Rasmussen. Landbruget var det primære, men Kristian Rasmussen drev også grusgravsdrift.


Annonce
Esbjerg Avis - Vestkysten - Torsdag den 30 Januar 1919
Tilbage til indhold