Skøjtesøen - Bramminginfo

Gå til indhold

Skøjtesøen


Et af Brammings grønne områder. Man kan gå en tur omkring søerne og nyde dyrelivet, "fiske" efter haletudser eller sidde og nyde solen på en bænk. Der kan holdes kaffepause i det overdækkede madpakkehus.

Handicapvenlige stier følger søkanten hele vejen rundt. Stien rundt om søerne er 500 m. lang. og der er sat pæle op med markering for hver 100 m. så man kan dyrke intervaltræning. Vil man ud på en længere tur, kan man følge den afmærkede hjertesti fra Bramming Fritidscenters P-plads på den anden side af Bakkevej.

Det Danske Spejderkorps' "Kaj Lykke Gruppen" holder til i spejderhuset ved søerne og bruger plænen foran huset til forskellige aktiviteter.
Historien om Skøjtesøen og Ishockeysøen
Bramming Borgerforening havde i en årrække samlet penge ind til etableringen af et fritidsbad, men i midten af 1950'erne opgav man tanken og brugte i stedet pengene til etablering af den første af søerne, nemlig Skøjtesøen. Jorden man gravede bort blev brugt til at etablere kælkebakken. Bakken gav navn til Bakkevejen.

Skøjtesøen blev på grund af det lave vand brugt som soppedam om sommeren og om vinteren til at skøjte på. Da det blev moderne at spille ishockey, blev Ishockeysøen etableret - den rektangulære form på Ishockeysøen skyldes søens formål.
Tilbage til indhold