Stensymposier - Bramminginfo

Gå til indhold

Stensymposier

Stensymposierne i Bramming
2004 • 1999 • 1997


Dette afsnit om symposierne, er lavet ud fra bogen om samme.

Bogens forfatter er Stig Hegn.

Teksten skal læses ud fra at redaktionen af bogen er afsluttet november 2005.

Denne udgivelse er med tilladelse fra bogens forfatter.

I teksten om symposiet 2004, står der at intentionen var at de fremstillede værker skulle indgå i en skulpturpark. Ønsket var at skulpturerne skulle anbringes omkring Vibæk Sø. Flere andre placeringer var på tale - Byparken ved Nygårdsvej, Anlægget og Museumshaven.
Indtil 2021 blev skulpturerne stående i museumshaven.
Stenskulptur
I forbindelse med kulturnatten torsdag d. 3. juni 2021, blev Biblioteksparken indviet. Biblioteksparken var blevet "shinet op" i forbindelse med byfornyelsesprojektet i Bramming, På grund af et kommende projekt ved Egnsmuseet der også inddrager museumshaven, var det  bestemt at stenene skulle flyttes - og valget af ny lokation var faldet på Biblioteksparken. Så kunstværkerne har siden 3/6-2021 fået nyt hjem i Biblioteksparken.

Det er et sted der kommer mange mennesker og omgivelserne er nær perfekte for stenene. Selvom den oprindelige intention med placering ikke er blevet opfyldt, må man sige at stenene har fået et godt hjem.

Hvis nogen skulle blive inspireret, så oplyses det hermed at Biblioteksparken sagtens kan indeholde flere skulpturer uden at blive overfyldt - den forholdsvis store plæne og den lille have mod syd har plads.
Tilbage til indhold